Τρία συστήματα Patriot θα εγκατασταθούν στην Τουρκία



Δεκέμβριος 4, 2012.

Η Άγκυρα επεδίωξε να προστατεύσει όλη τη γραμμή των συνόρων της,  με τη Συρία. Η προστασία αυτή απαιτούσε 18 με 20 συστοιχίες πυραύλων Patriot.


Ωστόσο, οι συμμαχικές χώρες, κατά πρώτο στάδιο, ετοιμάζονται να στείλουν μόνο τρεις (3) συστοιχίες, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

«Το ΝΑΤΟ ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Τουρκίας, αλλά, δεν πληροί όλα τα αιτήματά της. Η Άγκυρα έχει σύνορα με τη Συρία σε μήκος 900 χιλιομέτρων και για προστατευτεί σε όλα τα σημεία της , είχε απαιτήσει τουλάχιστον είκοσι (20)».

Σύμφωνα, πάντως, με αναφορά της εθνικής τουρκικής τηλεόρασης, σήμερα, η οποία επικαλείται  νατοϊκές πηγές είναι αδύνατη η απαιτούμενη από την Τουρκία κάλυψη. «Η απαίτηση είναι υπερβολική»  και θα μεταφερθούν από τη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες τα  τρία (3) Patriot που έχουν εγκριθεί.

Η Γερμανία κατά πρώτο στάδιο θα εγκαταστήσει δύο συστοιχίες Patriot (2 x Patriot PAC-3) και η Ολλανδία μία  συστοιχία (Patriot PAC-2), γράφει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr