Συμβούλιο της Ευρώπης: Δεν υπάρχει σκοπιανή μειονότητα στη Βουλγαρία




Ιανουάριος 25, 2013.

Η Ευρώπη ενθαρρύνει τη Βουλγαρία, αναφέρει σε δήλωσή της η παράνομη σκοπιανή οργάνωση «ΟΜΟ Ίλιντεν Πιρίν» όσο αφορά την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης να αφαιρεθεί η λεγόμενη ‘μακεδονική’ μειονότητα από την έκθεση για τη Βουλγαρία.

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης να διαγράψει από το ψήφισμά του, τους ‘Σλαβομακεδόνες’, ενθαρρύνει τη Βουλγαρία να συνεχίσει την πολιτική της άρνησης», είπε ο Στόϊκο Στόϊκοφ, συμπρόεδρος της οργάνωσης «ΟΜΟ Ίλιντεν Πιρίν», όπως δήλωσε στη σκοπιανή “MKD”, εκφράζοντας συγχρόνως τη μεγάλη απογοήτευσή του από την είδηση αυτή.

Η οργάνωση «ΟΜΟ Ίλιντεν Πιρίν», προετοιμάζει την απάντησή της,  την οποία θα στείλει στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στους διεθνείς οργανισμούς για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον Στόϊκοφ, η δήλωση του ευρωβουλευτή Λατσεζάρ Τόσεφ για τη μη ύπαρξη σλαβικής μειονότητας αποτελεί χειραγώγηση, σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr