Ανησυχία Ban Ki-moon με την ισραηλινή επίθεση στη Συρία



Ιανουάριος 31, 2013.

Νέα Υόρκη.

 Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, εξέφρασε  τη βαθιά του ανησυχία για τις πληροφορίες σχετικά με την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο χώρο των αερομεταφορών στη Συρία, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.



«Ο Γενικός Γραμματέας ανησυχεί βαθύτατα από τις πληροφορίες σχετικά με την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Συρία. Καλεί όλες τις πλευρές να αποφύγουν την κλιμάκωση των εντάσεων και να τηρήσουν αυστηρά το διεθνές δίκαιο, ειδικά όταν πρόκειται για την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία των χωρών της περιοχής», ανέφερε σε δήλωσή του  το γραφείο Τύπου του γενικού γραμματέα.

Η στρατιωτική διοίκηση  της Συρίας, δήλωσε την Τετάρτη, ότι η ισραηλινή αεροπορία χτύπησε ένα στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο στην επαρχία της Δαμασκού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της,  τα ισραηλινά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Συρίας και βομβάρδισαν το Κέντρο Ερευνών.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr