Η Ελλάδα είναι μεταξύ των πιο δυστυχισμένων χωρών του κόσμου



Ιανουάριος 30, 2013.

Η Ελλάδα είναι τέταρτη σε κατάταξη των πιο δυστυχισμένων χωρών του κόσμου, που καταρτίζονται με βάση το «δείκτη δυστυχίας» ή «δείκτη μιζέριας» [Misery Index], όπως ονομάζεται.


Η αξιολόγηση αυτή εισήχθη τη δεκαετία του ’70 του περασμένου αιώνα από τους οικονομολόγους της Αμερικής και αντικατοπτρίζει τις επιδόσεις του πληθωρισμού και της ανεργίας, που αποτελούν τις μεγαλύτερες δυσκολίες για τους απλούς ανθρώπους, όπως σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Νόβοστι, επικαλούμενο το Bloomberg.

Στην κορυφή του καταλόγου βρίσκεται η Ισπανία με δείκτη 30%. Ακολουθεί η Νότια Αφρική  και η Κροατία. Η Ελλάδα είναι τέταρτη με 26 τοις εκατό, πριν από τη Βενεζουέλα, την Πορτογαλία, την Αργεντινή, τη Σλοβακία, την Αίγυπτο και την Ιρλανδία.

Ο κορυφαίος Αμερικανός οικονομολόγος Arthur Melvin Okun, πιστεύει ότι όταν ο δείκτης είναι πάνω από 20 τοις εκατό, ο πληθυσμός της χώρας μπορεί να πάει σε ακραία μέτρα και σε βία.

Σε μια δημοκρατική κοινωνία, συνήθως, οδηγεί σε αλλαγή της κυβέρνησης, καθώς και σε χώρες με αυταρχικά καθεστώτα- στην ανατροπή του καθεστώτος, σημειώνει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr