«Ο Παπανδρέου ζητά από τον Ομπάμα να σώσει την Ελλάδα!»



Ιανουάριος 17, 2013.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, κάλεσε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, να σώσει την Ελλάδα από την οικονομική κατάρρευση και να πείσει τη Γερμανία να λάβει μέτρα για να σταματήσει η οικονομική κρίση στην Ευρώπη, αναφέρει σκοπιανό δημοσίευμα επικαλούμενο ανταποκριτή από την Ουάσιγκτον.


«Για την ύπαρξη σταθερών εγγυήσεων, χρειάζεται η υποστήριξη από τη μεγαλύτερη και την πιο δυναμική οικονομία του κόσμου. Εδώ θα πρέπει να λάβει θέση ο Ομπάμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ που μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη με έξυπνη οικονομική διπλωματία. Ο Ομπάμα θα πρέπει να υπενθυμίσει στη Γερμανία, ότι οι ΗΠΑ βοήθησαν τη Γερμανία, όχι μόνο μέσω του Ψυχρού Πολέμου, αλλά και στην ταραχώδη δεκαετία μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και την κατάρρευση του κομμουνισμού. Ο Ομπάμα πρέπει να πείσει την Άνγκελα Μέρκελ να κάνει ό, τι  είναι απαραίτητο για την Ευρώπη, και να την κάνει να λειτουργήσει με την εγγύηση του αμερικανικού λαού.

»Εμείς δεν ζητάμε ελεημοσύνη, αλλά το τέλος της αβεβαιότητας για την Ελλάδα, που αλλάζει, και έχει μεγάλες δυνατότητες αλλά και επενδυτικές ανάγκες», γράφει ο Παπανδρέου σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ‘Εξωτερική Πολιτική’ με αφορμή τη δεύτερη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Παπανδρέου – γράφει το σλαβικό δημοσίευμα- καλεί τον Ομπάμα σε ένα Πράσινο Σχέδιο Μάρσαλ, που θα  παρουσιαστεί σε μια επίσκεψή του στην Ελλάδα, το οποίο θα συνδέεται με τα πρόσφατα ανακαλυφθέντα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο βυθό της Μεσογείου και τη σύνδεση της ενέργειας στη Μέση Ανατολή, τη Μεσόγειο και την Ευρώπη.

Ο Παπανδρέου ήταν μέχρι πρόσφατα αναπληρωτής καθηγητής στο περίφημο αμερικανικό πανεπιστήμιο του Χάρβαντ, όπου δίδαξε για την ευρωπαϊκή κρίση και την κρίση της δημοκρατίας, αναφέρει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr