Σκοπιανός ξαφρίζει τις τράπεζες στην Ελλάδα



Ιανουάριος 21, 2013.

Ένας τριαντάχρονος πολίτης των Σκοπίων συνεχίζει να ξαφρίζει τις ελληνικές τράπεζες.

Φορώντας κουκούλα και με την απειλή όπλου άδειασε τα ταμεία, δύο φορές στο νησί της Εύβοιας και μία στα Καμένα  Βούρλα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Κανάλ 5, γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα και συνεχίζει:


Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, ο συμπατριώτης μας, συμμετείχε στη λησεία της 11ης Δεκεμβρίου σε υποκατάστημα τράπεζας στην Λαμία, από όπου έκανε ‘ανάληψη’ περίπου 7.000 ευρώ.

Στο υποκατάστημα πήγε το πρωί μαζί με ένα άλλο άτομο με μία μηχανή, μεταμφιεσμένος με περούκα, γυαλιά και κασκόλ. Μπήκε στην τράπεζα και απείλησε με το όπλο, όταν έλαβε τα επτά χιλιάρικα διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση με το συνεργό του.

Κατόπιν διερεύνησης από την ελληνικά αστυνομία διαπιστώθηκε ότι ήταν ένας 33χρονος πολίτης Σκοπίων. Ο συνεργός του είναι άγνωστος στην ελληνική αστυνομία.
Με τον ίδιο τρόπο τον περασμένο Ιούνιο και Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με το Κανάλ 5,  ο αναφερόμενος ληστής με έναν 56χρονο συνεργό- Έλληνα πολίτη- μπήκε σε υποκατάστημα της τράπεζας, ως πελάτης,  και στη συνέχεια τράβηξε το όπλο και κατάφερε να αποσπάσει 12.500 ευρώ, ενώ από τη δεύτερη ληστεία απέσπασε μόνον 3.675 ευρώ.

Τα ελληνικά ΜΜΕ, συνδέουν τον 33χρονο με άλλες δύο ληστείες και μία απόπειρα σε τράπεζες της Πελοποννήσου.

Και τις δύο φορές ο Σκοπιανός δεν κατάφερε να αποσπάσει περισσότερα από 8.000 ευρώ, ενώ την τρίτη φορά αντιστάθηκε το προσωπικό  και αναγκάστηκε να τραπεί σε φυγή, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr