Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει για επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη



Ιανουάριος 25, 2013.

Βερολίνο.

Ο στρατός βασίζεται  στα ένοπλα αεροσκάφη. Από την πλευρά  του υπουργείου Αμύνης τονίζει ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρέχουν ‘προστασία σε περίπτωση αιφνίδιας και σοβαρής αλλαγής της κατάστασης και θεωρούνται  απαραίτητα’. Η αντιπολίτευση, ιδιαίτερα το κόμμα των Πρασίνων,  προειδοποιεί για τις συνέπειες, αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα.


Ο υπουργός Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ θα αποφασίσει εάν μέχρι τον Ιούνιο το υπουργείο του – Bundeswehr θα εξοπλισθεί με drone.

Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε την Παρασκευή ότι θα ήταν χρήσιμο η χώρα να έχει τέτοια αεροσκάφη χωρίς χειριστή που να διαθέτουν δικό τους εξοπλισμό. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν ο εξοπλισμός θα αγοραστεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το Μάιο του 2012, ο ντε Μεζιέρ είχε αρχίσει συζήτηση για το αν η Πολεμική Αεροπορία θα πρέπει να αγοράσει αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Επί, σχεδόν τρία χρόνια, το Bundeswehr έχει , ήδη, τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου ‘Heron 1’ στο Αφγανιστάν, τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκπαίδευση στην εμπόλεμη ζώνη και είναι άοπλα.

Ο σχεδιασμός για παραγωγή γερμανο-γαλλικών drone προς το παρόν καθυστερεί και δεν προβλέπεται να γίνει πριν από το 2020.

Έτσι, υπάρχουν συγκεκριμένες σκέψεις για να κλείσει αυτό το χάσμα, με αγορά των υφιστάμενων συστημάτων από το εξωτερικό.

Στη συζήτηση, μεταξύ των άλλων, είναι το μοντέλο ‘Predator’ που χρησιμοποιείται από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 από το στρατό των ΗΠΑ και της CIA.

Εξάλλου, στην αμερικανική κυβέρνηση υπάρχουν σχέδια να μειωθεί σταδιακά ο στόλος των επιθετικών αεροσκαφών και στη θέση τους να ενταχθούν ολοένα και περισσότερα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα – UAV, τα οποία είναι φθηνότερα στη συντήρηση και τη λειτουργία, γράφει το γερμανικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr