Ερντογάν στην Γκαμπόν: «Δεν ήρθαμε εδώ για τα διαμάντια»...



Ιανουάριος 7, 2013.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας στην επίσκεψή του στην Γκαμπόν, στη χώρα της κεντροδυτικής Αφρικής, στην ομιλία του στη Συνέλευση του κράτους αυτού τόνισε «Όταν κοιτάζουμε την Αφρική δεν βλέπουμε τα διαμάντια, το χρυσό, τα ορυχεία. 


Βλέπουμε μόνο φίλους, βλέπουμε  τους αδελφούς και τις αδελφές μας», είπε.

Η Τουρκία που προσδοκά κατά τα ερχόμενα χρόνια να έχει εμπορικές δραστηριότητες της τάξης των 50 δις δολαρίων με την αφρικανική ήπειρο, τόνισε τις σχέσεις της Τουρκίας- μέσω της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που είχε με τις χώρες της Αφρικής.

«Η Τουρκία και η Γκαμπόν, μία χώρα της αφρικανικής ηπείρου, ποτέ δεν ήταν μακριά. Ούτε είναι άγνωστη πολιτιστικά στη χώρα αυτή της Αφρικής. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η Τουρκία είναι χώρα που είναι συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία επί αιώνες υπήρξε φιλική με την Αφρική και είχανε αδελφικές σχέσεις μεταξύ τους και ποτέ δεν είχε ως στόχο της εκμετάλλευση της. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία πίστευε στη γλώσσα του λαού κάθε χώρας,  και δεν παρενέβη ποτέ στην πίστη τους, στον πολιτισμό και στον τρόπο ζωής τους», τόνισε ο Ερντογάν.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr