Δεκάδες Ρώσοι από τη Συρία επαναπατρίσθηκαν



Ιανουάριος 23, 2013.

Μόσχα.

Δεκάδες Ρώσοι έφθασαν  στην πατρίδα τους από την Συρία την Τετάρτη και δήλωσαν ανακουφισμένοι που ξέφυγαν από τη μιζέρια και τη φρίκη του εμφυλίου πολέμου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Ρόιτερς.


«Ο Ελεύθερος Στρατός της Συρίας ολοένα πλησίαζε. Είχαμε μείνει χωρίς χρήματα, χωρίς φαγητό, χωρίς νερό», είπε η Νατάσα Γιουνίς, η οποία διατηρούσε Σαλόνι Ομορφιάς στη Δαμασκό, όπου ζούσε με το σύζυγό της που ήταν από τη Συρία.

«Μία βόμβα εξερράγη κοντά στο σπίτι μας. Έκρυψα τα παιδιά μου. Ήταν φρικτό», είπε.

Η Ρωσία είναι ο κύριος υπερασπιστής του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σε μια εξέγερση που βρίσκεται σε εξέλιξη εναντίον του. Αλλά, ο Ρώσος εκπρόσωπος, τον περασμένο μήνα αναφερόμενος στη Μέση Ανατολή, είπε ότι οι αντάρτες μπορεί να επικρατήσουν και να νικήσουν τον Άσαντ και ότι η Ρωσία προετοιμάζει σχέδια εκκένωσης των πολιτών της σε περίπτωση που θα χρειασθεί.

Η Μόσχα διοργάνωσε αποχώρηση Ρώσων πολιτών σε δύο στάδια από 77 άνδρες, γυναίκες και παιδιά από τη χώρα της Μέσης Ανατολής με αεροπλάνα τα οποία προσγειώθηκαν στη Μόσχα την Τετάρτη, αναφέρει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr