Κόσσοβο: Διαμαρτυρία αλληλεγγύης για τους Αλβανούς του Πρέσεβο



Ιανουάριος 26, 2013.

 Διαμαρτυρία των εθνικιστικών κινημάτων του Κοσσυφοπεδίου πραγματοποιείται στην Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Αλβανούς  κατοίκους των σερβικών πόλεων Πρέσεβο και το Μπουγιάνοβατς, που οργανώθηκε από το Κίνημα της Αυτοδιάθεσης του Κοσσυφοπεδίου.


Ο αρχηγός του κινήματος της Αυτοδιάθεσης, Αλμπίν Κούρτι, δήλωσε ότι η διαμαρτυρία υποστηρίζεται από πολλές οργανώσεις και πολιτικούς φορείς.  

Επιδίωξή τους  είναι ο σεβασμός  των ατομικών δικαιωμάτων και των συλλογικών δικαιωμάτων των Αλβανών του Πρέσεβο-Μπουγιάνοβατς και Μέτντβετζας , καθώς και η αποκατάσταση του μνημείου στη θέση από την οποία  αποσύρθηκε,  καθώς και στον άμεσο τερματισμό της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων  με τη Σερβία και η άμεση εφαρμογή της απόφασης του Κοινοβουλίου για την αμοιβαιότητα,  τόσο στην πολιτική όσο και στις οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές με τη Σερβία.

 Έτσι ώστε,  να επικυρώνεται  η πλήρης κυριαρχία της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου σε όλη την επικράτεια, αναφέρει το αλβανικό δημοσίευμα.
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr