‘Επίδειξη δύναμης’ της Ρωσίας με την ναυτική άσκηση στη Μεσόγειο




Ιανουάριος 11, 2013.

Τα ρωσικά πολεμικά πλοία που συγκεντρώνονται στην Ανατολική Μεσόγειο προετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη άσκηση που έγινε ποτέ, στη μετασοβιετική εποχή, στη θάλασσα της Μεσογείου.


Ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι η άσκηση ήταν προγραμματισμένη. «Τα ρωσικά πλοία συμμετέχουν στο πλαίσιο ενός σχεδιασμένου προγράμματος σε ναυτική άσκηση στη Μεσόγειο. Συμμετέχουν πλοία από όλες τις ναυτικές δυνάμεις, είναι μία τεράστια στρατιωτική άσκηση, πρωτόγνωρη για τη χώρα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Η νέα υπηρεσία ενημέρωσης του ρωσικού Ίντερφαξ, δημοσίευσε χθες ότι το αποβατικό «Σαράτοφ» πέρασε τα στενά της Κωνσταντινούπολης και ανέπτυξε πορεία στο Αιγαίο.

Ο σχολιαστής του ραδιοφώνου «Μπίζνες Εφ Εμ», Ντίμτρι Ντρίζε, ανέφερε ότι  οι στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας είναι μία «επίδειξη δύναμης», καθ’ ήν στιγμή στόλοι των δυτικών χωρών βρίσκονται, ήδη, στην περιοχή, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr