Ο ΟΗΕ καταδίκασε τις τρομοκρατικές πράξεις των Ισλαμιστών στην Αλγερία




Ιανουάριος 19, 2013.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καταδίκασε με έντονο τρόπο την αποτρόπαια επίθεση και ομηρία, στο  συγκρότημα της εξόρυξης φυσικού αερίου στην Αλγερία, η οποία ήταν έργο εξτρεμιστών της ‘Αλ Κάιντα’.

Η καταδίκη εγκρίθηκε από τα 15 κράτη μέλη του Συμβουλίου υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι ένοπλοι δράστες της ‘Αλ Κάιντα’, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση στο In Amenas στην Αλγερία», αναφέρει η δήλωση.

Το Συμβούλιο εκφράζει τη «βαθιά συμπάθεια και τα ειλικρινή συλλυπητήρια για τα θύματα αυτών των αποτρόπαιων πράξεων προς τις οικογένειές τους, το λαό και την κυβέρνηση της Αλγερίας καθώς και των χωρών των οποίων οι υπήκοοι τραυματίστηκαν».

‘Τονίζεται ακόμη η ανάγκη για προσαγωγή των δραστών, των διοργανωτών και των χορηγών χρηματοδότησής των, σε αυτές τις αξιόποινες πράξεις τρομοκρατίας, στη δικαιοσύνη’.

Επιπλέον, το Συμβούλιο καλεί όλα τα κράτη «να συνεργαστούν ενεργά με τις αλγερινές αρχές, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας».

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr