Σκόπια- Τάτσι: «Γιατί δεν υποστηρίζω τον Μπράνκο Τσερβένκοφσκι»



«Αν κατέβαιναν 50 χιλιάδες Αλβανοί στη διαμαρτυρία, θα είχαμε 100 νεκρούς μπροστά στο Κοινοβούλιο»

Ιανουάριος 11, 2013.

Ο ηγέτης του αλβανικού κόμματος DPA, Μεντούχ Τάτσι, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ‘Ντνέβνικ’ ότι, ως σώφρων ηγέτης, δεν συμφωνεί με πρόωρες εκλογές, ούτε με τις απαιτήσεις του αρχηγού της αντιπολίτευσης Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.


«Αν σιγοντάριζα τον Τσερβένκοφσκι θα προκαλούνταν συγκρούσεις μεταξύ των εθνοτήτων», δήλωσε ο Τάτσι.

Πρόσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα τον είχε ενημερώσει να κρατηθεί μακριά από τα επεισόδια μπροστά από το Κοινοβούλιο,  κατά τα γεγονότα της λεγόμενης «Μαύρης Δευτέρας», στα οποία τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2013.

«Φανταστείτε μια κατάσταση στις 24 Δεκεμβρίου, αν εγώ και οι οπαδοί του κόμματός μου, 50.000 Αλβανοί βρισκόμασταν μπροστά από το Κοινοβούλιο.

Φανταστείτε να είχαμε μία σύγκρουση στο Κοινοβούλιο και αυτή δεν θα ήταν κωμωδία. Θα είχε ξεσπάσει μία άμεση φυσική σύγκρουση. Αν, ακόμη χίλιοι Αλβανοί είχαν στήσει οδοφράγματα θα είχε ξεσπάσει σύγκρουση με τη αστυνομία και τους υποστηρικτές της κυβέρνησης η οποία θα ήταν μία άμεση σύγκρουση μεταξύ Αλβανών και Σλάβων.

Έτσι δικαιολόγησε τη στάση του ο Τάτσι που δεν τάχθηκε με την πλευρά του Τσερβένκοφσκι.

Αρνήθηκε, ωστόσο, ότι υποστηρίζει –κρυφά- την κυβέρνηση και τόνισε ότι η δημοκρατία παραβιάζεται  όχι, μόνο από τους Σλάβους αλλά και από την αλβανική επιτροπή του Κοινοβουλίου για την Εργασία και την Κοινωνική Πολιτική, όταν περιόρισε τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ειδικά δικαιώματα των Υπερασπιστών και των οικογενειών τους (στη σύγκρουση του 2001).

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr