Cipras: Εξαπλώνεται ο εθνικισμός στα Σκόπια



Ιανουάριος 23, 2013.

(Partia ultra-nacionaliste greke SYRIZA) Το Ελληνικό υπερ-εθνικιστικό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να εκφράζει τις ανησυχίες του για την άνοδο του εθνικισμού στα Σκόπια, γράφει το αλβανικό πρακτορείο των Σκοπίων, (που φαίνεται να έχει ‘μπερδέψει τα μπούτια του’).


«Στην επίλυση του ονόματος της πΓΔΜ- συνεχίζει- το κύριο θέμα που αντιμετωπίζουμε είναι ο εθνικισμός που προωθείται εκεί», είπε ο Τσίπρας τονίζοντας ότι «ο εθνικισμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της  συνύπαρξης και της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. 
Είμαστε πολύ ανήσυχοι βλέποντας ότι το εθνικιστικό κόμμα (των Σκοπίων) συμμερίζεται αλυτρωτικές  πολιτικές γραμμές που αποτελούν μέρος του παρελθόντος», δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στο Brookings Institution στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόμμα του οποίου ηγείται θα εργαστεί για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος, αφού η Ελλάδα δεν φοβάται τα μικροσκοπικά Σκόπια, τα οποία ωστόσο κατηγόρησε για την καθυστέρηση της επίλυσης της διαφοράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το δεύτερο κόμμα, μετά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που έχει πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, γράφει το  πρωτοσέλιδο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr