Κοσσυφοπέδιο: Ετοιμότητα του τουρκικού στρατού για περισσότερη υποστήριξη των FSK



Ιανουάριος 19, 2013.

Πρίστινα.

Οι διοικητής των FSK, αντιπτέραρχος Καντρί Καστράτι, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό FSK, Μπειτούς Γκάσι, δέχθηκε σήμερα μία ανώτερη στρατιωτική αντιπροσωπεία της Τουρκίας, με επικεφαλής ένα μέλος του Γενικού Επιτελείου του τουρκικού στρατού, τον στρατηγό Metin Iyidil.


Ο αναπληρωτής  υπουργός Μπειτούς Γκάσι ευχαρίστησε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας και το τουρκικό κράτος για την υποστήριξη  της συνεργασίας και την αύξηση των παροχών και τη δωρεάν εκπαίδευση που παρέχει σε στελέχη των FSK, ως μέρος της ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων  και των δύο χωρών, όπως αναφέρει το ανακοινωθέν των FSK.

Ο Τούρκος στρατηγός, Metin Iyidil συνεχάρη για το επίπεδο των Δυνάμεων Κοσσυφοπεδίου σε σχέση με το παρελθόν και εξέφρασε την ετοιμότητα του τουρκικού στρατού για μελλοντική υποστήριξη των FSK σε τομείς που θεωρούνται ενδιαφέροντες και έχουν προτεραιότητα.

Η συνεργασία αυτή βασίζεται στη συμφωνία που έχει υπογραφεί για την συνεργασία του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και του Υπουργείου FSK και στις πολύ καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ της Τουρκίας και του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr