Νταβούτογλου: Όταν αρθεί η απειλή θα φύγουν οι Patriot



Ιανουάριος 11, 2013.

Κωνσταντινούπολη.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι το σύστημα Patriot έχει ως στόχο την υπεράσπιση της χώρας και ποτέ δεν περιέχει απειλή για το Ιράν.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση  που είχε στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης απάντησε σε ερωτήσεις των μελών του Επιμελητηρίου.

Διευκρίνισε ότι οι πύραυλοι Patriot που εγκαθίστανται στην Τουρκία δεν είναι μόνιμοι, αλλά όταν εκλείψει ο κίνδυνος από τη Συρία θα επιστραφούν και δεν περιέχουν καμία απειλή για το Ιράν.

«Οι Patriot είναι ουσιαστικά ένα αμυντικό σύστημα. Στη Συρία, δυστυχώς, υπάρχει μία χαοτική κατάσταση και γνωρίζουμε ότι έχει πυραύλους μικρού και μεγάλου βεληνεκούς. Βασικό μας μέλημα είναι η προστασία της χώρας, ώστε να είμαστε έτοιμοι σε όλες τις απειλές που ήθελε προκύψουν».

Αναφερόμενος στο Ιράν, δήλωσε ότι οι ηγέτες της χώρας αυτής κατηγορούν την Τουρκία για τις σχέσεις της με τις δυτικές χώρες, υπονομεύοντας έτσι τις μεταξύ τους σχέσεις, αλλά και για την πολιτική στάση που κρατά έναντι της Συρίας.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr