Σκόπια: Διαμαρτυρία Σλάβων βετεράνων κατά του Αλβανού Υπουργού Άμυνας



Φεβρουάριος 22, 2013.

Δεκάδες πολίτες , κυρίως Σλάβοι βετεράνοι του πολέμου του 2001, διαμαρτυρήθηκαν στα Σκόπια, χθες το βράδυ, αντιδρώντας κατά του διορισμού του Αλβανού  Ταλάτ Τζαφέρι, στο υπουργείο Άμυνας της χώρας.


Συμπαραστάτης των διαμαρτυρομένων ήταν ο Στογιάντσε Άγγελοφ, Σλάβος βετεράνος  του πολέμου 2001 και ηγέτης του κόμματος «Αξιοπρέπεια».

Μετά τη διαμαρτυρία στους δρόμους των Σκοπίων, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα γραφεία  του κόμματος όπου διεξήχθη συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών για τα περαιτέρω βήματα  αντιδράσεων κατά της τοποθέτησης Τζαφέρι στο υπουργείο Άμυνας, ο οποίος είχε διατελέσει διοικητής της ομάδας «116 Tahir Sinani» του Αλβανικού Εθνικού Μετώπου (UCK) στη διάρκεια της εμφύλιας σύγκρουσης στα Σκόπια το 2001.

Μάλιστα, σε ορισμένα σημεία της πρωτεύουσας έχουν παρουσιασθεί γκράφιτι που ζητούν  την απομάκρυνση του νέου υπουργού.

Οι αντιδράσεις έχουν δημιουργηθεί και μέσα στο κόμμα του VMRO-DPMNE του πρωθυπουργού  Νίκολα Γκρούεφσκι, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr