Σκόπια: «Ένα νέο κόμμα θα παρουσιαστεί το Μάιο»



 «Αν δεν αλλάξουμε η μοίρα του ΠΑΣΟΚ θα γίνει το πεπρωμένο του SDSM»

Φεβρουάριος 19, 2013.

Ο Βλάντο Μπούτσκοφσκι, πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος- SDSM, σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle, ανακοίνωσε ότι το Μάιο θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα νέο κόμμα, το οποίο θα απαιτήσει τη διεθνή υποστήριξη.

«Η στάση μου προς το παρόν για το νέο κόμμα, είναι ουδέτερη, μέχρι το συνέδριο του SDSM,  το Μάιο και το όνομά μου αναφέρεται συχνά καταχρηστικά στο πλαίσιο των διαφόρων κομμάτων και πολιτικών υπόβαθρων. Όμως, προς το παρόν δεν επιζητώ την εμπλοκή μου. Ωστόσο, θα λειτουργήσει ένα νέο κόμμα και είμαι αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα αλλάξουν στο κόμμα SDSM και θα γίνουν καλύτερα, θα εκδημοκρατισθεί», δήλωσε ο Μπούτσκοφσκι όταν ρωτήθηκε αν θα είναι μέλος του νέου κόμματος που θα εμφανιστεί στην πολιτική σκηνή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκδημοκρατισμός δεν σημαίνει μόνο για την ηγεσία του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

«Η αλλαγή της ηγεσίας δεν είναι αρκετή και δεν θα λύσει το πρόβλημα. Υπάρχει ανάγκη να αλλάξει το σημερινό μοντέλο σκέψης και συμπεριφοράς και να εκτιμηθεί η  αποδιδόμενη ποιότητα και τα καθήκοντα καθώς και οι σχέσεις με τον ηγέτη.

» Η κρίση γεννά ηγέτες, αλλά άλλους τους καταστρέφει. Ο κανόνας «μία φορά ηγέτης-πάντα ηγέτης» δεν περνά. Αυτό έχει αποδειχθεί μέσα από τα παραδείγματα της περιοχής και των  γειτονικών χωρών. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα αν συνεχίσει να ακολουθεί εντολές θα προβεί σε μια σειρά ανοησιών  και θα περιθωριοποιηθεί.  Η μοίρα του ΠΑΣΟΚ θα γίνει το πεπρωμένο του SDSM», είπε ο Μπούτσκοφσκι.

Ερωτηθείς εάν, εκτός η υποστήριξη της ιδέας ενός κόμματος ξεκινά από τη διεθνή κοινότητα, ο πρώην πρωθυπουργός θα πει «εν μέρει ναι, αλλά πάνω από  όλα είναι η ανεύθυνη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης», γράφει το δημοσίευμα της σλαβικής εφημερίδας ‘Βεστ’.
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr