Βουλγαρία: Οι «Χαμάς» και «Φατάχ» επέκριναν την απέλαση της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας



Φεβρουάριος 16, 2013.

Ραμάλα.

Αξιωματούχοι από τις οργανώσεις «Χαμάς» και «Φατάχ» επέκριναν την απόφαση της Βουλγαρίας να απελάσει την αντιπροσωπεία της «Χαμάς» που επισκέφθηκε τη χώρα και απαίτησαν συγνώμη, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων «Maan».


Την Παρασκευή, οι βουλγαρικές δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στα δωμάτια του ξενοδοχείου, όπου διέμενε η αντιπροσωπεία της «Χαμάς» και διέταξε τα μέλη της να φύγουν από τη χώρα, όπως δήλωσε η ισλαμική ομάδα.

Ο ηγέτης της «Χαμάς» Σαλάχ αλ Μπαρντάουιλ, δήλωσε ότι η απόφαση της Βουλγαρίας παραβιάζει τους κανόνες της διπλωματίας και πρέπει να καταδικαστεί από όλους τους Άραβες και τους Παλαιστίνιους ηγέτες.

«Εισήλθαν στη χώρα με επίσημη θεώρηση, γι’ αυτό έπρεπε να την εγκαταλείψουν με τη βούλησή τους, αντί να απελαθούν. Οι τρεις Παλαιστίνιοι ήταν εκπρόσωποι του παλαιστινιακού λαού και όχι της «Χαμάς», παρά το γεγονός ότι ανήκουν στην «Χαμάς», δήλωσε ο  αλ Μπαρντάουιλ σε συνέντευξη τύπου το Σάββατο.

Η αντιπροσωπεία είχε προσκληθεί από το βουλγαρικό Κέντρο Μεσανατολικών Σπουδών, είπε, προσθέτοντας ότι η απέλαση της ομάδας δείχνει ότι η ΕΕ διέπεται από Ισραήλ.

Ο Σούφι Αμπού Ζάιντα, μέλος του Επαναστατικού Συμβουλίου της «Φατάχ», χαρακτήρισε την απέλαση της αντιπροσωπείας της «Χαμάς» ως προσβλητική προς την αξιοπρέπεια των Παλαιστινίων, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr