Εθιμοτυπική η συνάντηση Ερντογάν –Μέρκελ



Φεβρουάριος 25, 2013.

Τουρκία.

Μετά την επίσκεψη της Γερμανίδας  Καγκελαρίου Άνγκελα  Μέρκελ, χθες, στο Καχραμάνμαρας, όπου βρίσκονται Γερμανοί στρατιώτες με τις συστοιχίες πυραύλων Patriot, μετέβη, σήμερα,  στην Άγκυρα.

Έγινε δεκτή με επίσημη τελετή . Μετά τις συνομιλίες ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν και η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης αυτής, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα ήταν  η δήλωσή της ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό για την καταπολέμηση του PKK στη Γερμανία, την υποστήριξη της Τουρκίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ωστόσο είπε ότι δεν είναι πεπεισμένη στην πρόοδο της Τουρκίας για την πλήρη ένταξη της στην ΕΕ, πρόσθεσε όμως ότι θα επιθυμούσε να συνεχισθεί αυτή η διαδικασία.

 Τόνισε ότι οι αρχές της Γερμανίας έχουν εντείνει την προσοχή τους για τον εντοπισμό των δραστών  των δολοφονιών Τούρκων μεταναστών.

Αναφερόμενη στις διμερείς σχέσεις εξέφρασε την ελπίδα να αρχίσουν τα πρώτα μαθήματα του τουρκο-γερμανικού Πανεπιστημίου το φθινόπωρο και είπε ότι θα ήταν δυνατό και ένα γερμανο-τουρκικό πανεπιστήμιο στη Γερμανία.

Στη διήμερη επίσκεψή της στην Τουρκία η  Γερμανίδα Καγκελάριος επισκέφθηκε το Μαυσωλείο του Ατατούρκ, όπου κατέθεσε στεφάνι και κράτησε ενός λεπτού σιγής, αναφέρει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr