«Ελληνική ματαιοδοξία»



Φεβρουάριος 18, 2013.

Ενώ πολλοί Έλληνες  αναγκάζονται να υπομένουν όλα τα είδη των κακουχιών, οι πλούσιοι συμπατριώτες τους αναζητούν πώς να αναδιαμορφώσουν τη ζωή τους ή καλύτερα να φτιάξουν τον εαυτό τους.

Σήμερα στην Ελλάδα η πλαστική χειρουργική βιώνει μια πραγματική έκρηξη, σημειώνει το δημοσίευμα της Deutsche Welle στη βουλγαρική γλώσσα.


Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»  που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα της Αθήνας, οι διάδρομοί του είναι γεμάτοι από ασθενείς- κυρίως ηλικιωμένοι και άνεργοι. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ένα ραντεβού και περιμένουν απ’ αόριστον. Ο καθένας έχει ήδη πληρώσει €5 για κάθε εξέταση.

Η 73χρονη Αναστασία Καρατσιώβη παραπονείται ότι οι γιατροί και οι νοσοκόμες είναι λίγοι και ο ιατρικός εξοπλισμός ελάχιστος.

Ο επικεφαλής του τμήματος καρδιολογίας του νοσοκομείου, Ηλίας Σιώρας, επιβεβαιώνει ότι η τρέχουσα κατάσταση είναι τόσο σοβαρή όσο ποτέ άλλοτε.
«Πολλά νοσοκομεία δεν έχουν αποθέματα ιατρικών εφοδίων, όπως επίδεσμους, σύριγγες ή εργαλεία εργαστηριακής έρευνας. Εξήντα ασθενείς εξυπηρετούνται από δύο νοσοκόμες. Μπορείτε να φαντασθείτε τι γίνεται; Κατά την άποψή μου ο κίνδυνος για τη ζωή των ασθενών είναι άμεσος!».

Σε πολλά νοσοκομεία η κατάσταση είναι απελπιστική.

Και η ματαιοδοξία των Ελλήνων


Ενώ οι άρρωστοι και φτωχοί Έλληνες αναγκάζονται στις κακουχίες, οι πλουσιότεροι συμπατριώτες τους έχουν άλλα προβλήματα.

Αναζητούν πώς να αναδιαμορφώσουν τη ζωή τους- να γίνουν ομορφότεροι...
Παράδειγμα αποτελεί η πλαστική χειρουργική  σε κλινική σε νότια και πλούσια περιοχή της Αθήνας.

Εδώ τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο «Ευαγγελισμός» είναι  τελείως άγνωστα. Οι επιχειρήσεις ομορφιάς  ανθούν.

«Αυτή τη στιγμή, σε αυτούς τους καιρούς όπου οι άνθρωπο συνεχώς βομβαρδίζονται με κακές ειδήσεις, χρειάζονται κάτι για να τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα. Έτσι ο ρυθμός των εργασιών  των αισθητικών έχει αυξηθεί πολύ. Κυρίως πρόκειται  για γυναίκες που θέλουν να αυξήσουν το στήθος τους και οι άνδρες που διορθώνουν τη μεγάλη μύτη τους», λέει ο επικεφαλής Αθανάσιος Αθανασίου.

Η τρέχουσα έρευνα της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, επιβεβαιώνει την τάση αυτή.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι μόνο το 2011 στην Ελλάδα έγιναν 140.000 παρεμβάσεις αισθητικής για ομορφιά.

Σε σχέση με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε αριθμό πλαστικής χειρουργικής.

 Πρώτη στον κατάλογο είναι η Νότια Κορέα.
--
Б. Михайлова/Редактор: М. Илчева


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr