ΗΠΑ και Ρωσία θα ετοιμάσουν απάντηση στις ενέργειες της Βόρειας Κορέας



Φεβρουάριος 17, 2013.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, την Κυριακή, συμφώνησαν να συνεργαστούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με αφορμή τις προκλητικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας, όπως δήλωσε η Victoria Nuland, εκπρόσωπος του Στειτ Ντιπάρτμεντ.


Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με πρωτοβουλία της ρωσικής πλευράς, συζήτησαν, επίσης, την κατάσταση στη Βορειοανατολική Ασία, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης πυρηνικής δοκιμής της Βόρειας Κορέας, όπως γράφει το ρωσικό Νόβοστι.

Εξάλλου, η Βικτόρια Νούλαντ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν στην ανάγκη για στενή συνεργασία στη Νέα Υόρκη (ΟΗΕ) για την άμεση ανταπόκριση στο πρόσφατο προκλητικό βήμα της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με την ίδια, η συνομιλία Λαβρόφ-Κέρι διήρκεσε περίπου μία ώρα. Τα μέρη συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή και να συνεχίσουν τη συζήτηση σε διεθνή και διμερή θέματα, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr