Ο Γερμανός ΥΠΕΞ σε Τίρανα και Σκόπια



Με θέματα τους μετανάστες και την πολιτική κρίση

Φεβρουάριος 21, 2013.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Guido Westerwelle αναμένεται να φθάσει αύριο στα Σκόπια για να αξιολογήσει εκ του σύνεγγυς την πολιτική κρίση που ξέσπασε στη χώρα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γερμανός υπουργός, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα  τα Τίρανα, θα μεταβεί  και στα Σκόπια.  

Στα Σκόπια, ο Westerwelle,  αναμένεται να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των κεντρικών κρατικών θεσμών καθώς και με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης,  τους οποίους θα καλέσει σε πολιτικό διάλογο για την αντιμετώπιση της πολιτικής κρίσης, ιδιαίτερα, μετά την απόφαση της αντιπολίτευσης των Σκοπίων να μποϊκοτάρει τις δημοτικές εκλογές της 24ης Μαρτίου 2013.

Το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων, αναφέρει ότι η επίσκεψη του επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας δεν έχει ανακοινωθεί στα σλαβικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Ο Guido Westerwelle θα συναντηθεί σήμερα στα Τίρανα με τους ηγέτες της Αλβανίας και αναμένεται να εκφράσει την υποστήριξη της Γερμανίας προς την Αλβανία για την απόκτηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, ομιλούν ότι επίκεντρο των προς συζήτηση θεμάτων,  θα αποτελέσει η αυξητική τάση και το ζήτημα που δημιουργείται από τους αιτούντες άσυλο, από τα Σκόπια και την Αλβανία, κατά τους τελευταίους μήνες.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr