Ερντογάν: Ο Σιωνισμός είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας



Φεβρουάριος 28, 2013.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας στη διάσκεψη του ΟΗΕ στη Βιέννη, σύγκρινε το Σιωνισμό με την Ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό και το φασισμό- όλα αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, σύμφωνα με αυτόν, γράφει η ισραηλινή yedioth ahronoth.


Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ισλαμοφοβία πρέπει να αναγνωρισθεί ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, παρόμοια ο Σιωνισμός, ο αντισημιτισμός και ο φασισμός.

Στην ομιλία του στο Φόρουμ  «5η Συμμαχία των Πολιτισμών» στο παλάτι Hofburg της Βιέννης, ο Ερντογάν προειδοποίησε την άνοδο των φασιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

«Είμαστε αντιμέτωποι με έναν κόσμο στον οποίο οι ρατσιστικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί, η τρομοκρατία έχει προκαλέσει περισσότερους θανάτους και οι θρησκείες και οι αιρέσεις αντιμετωπίζουν η μία την άλλη με λιγότερη κατανόηση», είπε.

«Ακριβώς, όπως ο Σιωνισμός, ο Αντισημιτισμός και ο Φασισμός, θα πρέπει, αναπόφευκτά, και η Ισλαμοφοβία να αντιμετωπίζεται ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Το συνέδριο παρακολούθησε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, ο οποίος άνοιξε το φόρουμ την Τετάρτη.

Η Συμμαχία των Πολιτισμών ιδρύθηκε το 2005, ως κοινή πρωτοβουλία των κυβερνήσεων της Τουρκίας και της Ισπανίας υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

«Η Συμμαχία των Πολιτισμών έχει ως στόχο να βελτιώσει την κατανόηση και τις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των εθνών και των λαών δια μέσου των πολιτισμών και των θρησκειών», αναφέρει ο δικτυακός τόπος της Συμμαχίας.

«Βοηθά, επίσης, την αντιμετώπιση των δυνάμεων που πυροδοτούν την πόλωση και τον εξτρεμισμό», γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr