Η Αλβανία ζήτησε το κεφάλι του Αλή Πασά



Φεβρουάριος 13, 2013.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, ζήτησε επίσημα από την Τουρκία να επιστραφούν το κεφάλι του Αλή Πασά και τα οστά του Σαμί Φρασέρι που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη.


Σχετικά με το θέμα υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα  στον τουρκικό Τύπο τα οποία αναφέρουν ότι κατά την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας στα Τίρανα, ο Αλβανός πρωθυπουργός ζήτησε από τον Ισμέτ Γιλμάζ την οριστική επίλυση του ζητήματος αυτού.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα σημειώνουν ότι το αίτημα αυτό του Σαλί Μπερίσα αποσκοπεί  στην απόκτηση  των ψήφων των Αλβανών εθνικιστών.

Μάλιστα πριν από ένα μήνα ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η επιστροφή του κεφαλιού του Αλή Πασά- το οποίο είχε ζητήσει σε πιάτο και πήρε η Υψηλή Πύλη επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας - και των οστών των αδελφών Φρασέρι στην Αλβανία, θα είναι μεταξύ των κύριων καθηκόντων της επιτροπής για τα 100 χρόνια της επετείου της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, άσχετα αν οι εορταστικές εκδηλώσεις έχουν περάσει...

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr