Συρία: Ο Άσαντ απέσυρε τμήματα στρατού από τα ισραηλινά σύνορα



Η ‘Χεζμπολάχ αναλαμβάνει τα σύνορα της Συρίας, γράφει το δημοσίευμα

Φεβρουάριος 20, 2013.

Ο Άσαντ απέσυρε το 5ο τμήμα του Πεζικού που είχε μόνιμη βάση στα Υψώματα του Γκολάν, στα σύνορα με το Ισραήλ και το μετακίνησε στη Δαμασκό.


Η στρατιωτική πληροφορία  δημοσιεύθηκε από την ισραηλινή ιστοσελίδα Debkafile.
Η απόφαση  του Σύρου προέδρου έχει τρεις στόχους:

Την ενίσχυση της άμυνας της Δαμασκού, το άνοιγμα ουδέτερης ζώνης κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ και τη διατήρησή της υπό τον έλεγχο των ανταρτών και την παροχή πρόσβασης των τζιχαντιστών των ανταρτών στον ισραηλινό συνοριακό φράχτη.

Ανώτεροι αξιωματικοί της Στρατιωτικής Διοίκησης της βόρειας περιφέρειας του Ισραηλινού στρατού πιστεύουν ότι είναι μόνο θέμα χρόνου η προβοκάτσια από την Άλ Κάιντα’ στα σύνορα. Και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ποια μέθοδο θα ακολουθήσουν για να επιτεθούν στους ισραηλινούς στρατιωτικού στόχους των συνόρων με τη Συρία.

Ο Άσαντ χρησιμοποίησε αυτήν την τακτική πρώτη φορά στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία.

Πριν από έξι μήνες, άνοιξε τις πύλες των παραμεθόριων περιοχών για να έχουν τη δυνατότητα οι ένοπλες ομάδες του αυτονομιστικού Κουρδικού Κόμματος (PKK) να κινούνται έξω από το Ιράκ και να δημιουργήσουν βάσεις για επιθέσεις στην Τουρκία από την ‘πίσω πόρτα’. Αυτές οι βάσεις δημιουργήθηκαν στο συριακό έδαφος όπου είχαν τη δυνατότητα να καταφεύγουν μετά την επίθεση.

Το Ισραήλ δεν θέλει να διαπραγματευθεί, επειδή η πλειοψηφία των ισλαμιστών που μάχονται στο πλευρό των συριακών ανταρτών, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σχετίζονται με την «Αλ Κάιντα» που υποσχέθηκε να εξοπολύσει τζιχάντ (ιερό πόλεμο) εναντίον του εβραϊκού κράτους, γράφει το δημοσίευμα του Μιγκνιουζ.
--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr