Τουρκία: Η πολεμική αεροπορία βομβάρδισε στόχους του PKK



Φεβρουάριος 26, 2013.

Στο Ντιγιαρμπακίρ , στη 2η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας  που βρίσκεται η 8η κύρια  αεροπορική βάση, μαχητικά αεροσκάφη F-16, κατόπιν αναγνωριστικών πτήσεων που πραγματοποίησαν κατά τις δύο τελευταίες ημέρες, προέβησαν σήμερα σε οργανωμένη επιχείρηση.


Οι πτήσεις αναγνώρισης έγιναν κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ,  στις περιοχές  Χακκάρι και Τσουκούρσα, όπου εντοπίστηκαν  κάποιοι στόχοι των Κούρδων αυτονομιστών. Εντοπίστηκαν, επίσης,  μερικά καταφύγια του PKK στην  κοιλάδα του Ζαπ, στα σύνορα με το Ιράκ.

Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί επιχείρηση βομβαρδισμού των περιοχών αυτών που έλαβε χώρα σήμερα στις 14:30 τοπική ώρα από μαχητικά αεροσκάφη της 181ης και 182ης πτέρυγας του Ντιγιαρμπακίρ.

Το τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν προκαθορισμένους στόχους στα τουρκο-ιρακινά σύνορα και έγιναν αναγνωριστικές πτήσεις στις οροσειρές των περιοχών  Καντίλ και Ζαπ.

Στον αεροπορικό βομβαρδισμό συμμετείχαν τέσσερα F-16, τα οποία βομβάρδισαν επτά στόχους.

Τα αεροσκάφη που συμμετείχαν στην επιχείρηση επέστρεψαν με ασφάλεια στη βάση τους, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr