Βουλγαρία: 135 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας


http://www.echedoros-a.gr

Μάρτιος 3, 2013.

Σόφια.

Με την ευκαιρία της 135ης επετείου της απελευθέρωσης της  Βουλγαρίας από την οθωμανική κυριαρχία, που ήταν αποτέλεσμα του ρωσο-τουρκικού πολέμου, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα


«Αποκορύφωμα των εορτασμών θα είναι η εκδήλωση στην Σίπκα στην βουλγαρική πρωτεύουσα. Χιλιάδες πολίτες θα ανέβουν στην ιστορική περιοχή για να τιμήσουν τη μνήμη των συμμετεχόντων στις μάχες του Ρωσο-τουρκικού πολέμου.

»Σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιηθούν  εκδηλώσεις για να τιμήσουν τους νεκρούς. Στεφάνια και λουλούδια θα κατατεθούν στα μνημεία των απελευθερωτών από πατριωτικές οργανώσεις, πολίτες και επισκέπτες».

Με την ευκαιρία της 3ης Μαρτίου και την Εθνική Ημέρα της Βουλγαρίας, στις 11:00 π.μ. στη Σόφια θα πραγματοποιηθεί η τελετή ανάρτησης  της εθνικής σημαίας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη Σόφια.

Στις 12:00 π.μ. θα γίνει επίσημη αλλαγή της φρουράς μπροστά από την Προεδρία.
Στον πατριαρχικό ναό της Σόφιας θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία για την απελευθέρωση της χώρας από τον Οθωμανικό ζυγό, στην οποία θα πρωτοστατήσει ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος.  Θα χοροστατήσουν μητροπολίτες από τις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλίας καθώς και μητροπολίτες των Επισκοπών της χώρας.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr