Η Ελλάδα και η Τουρκία υπέγραψαν 25 συμφωνίες



Μάρτιος 4, 2013.

Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, Αντώνης Σαμαράς και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπέγραψαν 25  εμπορικές συμφωνίες κατά την επίσκεψη που πραγματοποιεί σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός.


Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πρώτος επικεφαλής ελληνικής κυβέρνησης, που μετά από οκτώ χρόνια πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία. Τον Έλληνα πρωθυπουργό συνόδευαν δέκα υπουργοί και ενενήντα επιχειρηματίες.

Οι δύο πρωθυπουργοί παρακολούθησαν τη δεύτερη συνεδρίαση της Στρατηγικής Συνεργασίας Τουρκίας – Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.
Και τα δύο μέρη προτίθενται σύντομα να διπλασιάσουν τις εμπορικές συναλλαγές τους  με στόχο να φθάσουν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα. Η σταθερότητα της γειτονικής Ελλάδας είναι τόσο σημαντική για μας, όσο σημαντική είναι η σταθερότητα στην Τουρκία»,  δήλωσε Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνομιλία με τον Έλληνα ομόλογό του.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν περισσότερο από μία ώρα. Ο Ερντογάν πρόσθεσε  ότι παρά τις διαφορές τους, τα μέρη έχουν μία σειρά από ζητήματα που μπορούν να επιλυθούν μέσω του διαλόγου.

Ο Αντώνης Σαμαράς συνομίλησε και με τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις «χρήσιμες και εποικοδομητικές συνομιλίες» που πραγματοποιήθηκαν και τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα για την επίλυση του προβλήματος της Κύπρου.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr