Αντιδράσεις στη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού για το Σιωνισμό



Μάρτιος 1, 2013.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ταύτισε το Σιωνισμό με το Φασισμό, χαρακτηρίζοντας το Σιωνισμό ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Ο Ban Ki-moon

Ο  Γενικός Γραμματέας  του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν δήλωσε σήμερα ότι οι παρατηρήσεις του Τούρκου πρωθυπουργού κατά  της ισραηλινής κυβέρνησης είναι «επώδυνες και προκαλούν διαμάχη».


Οι σχέσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και την κυρίως μουσουλμανική Τουρκία είναι πιο ψυχρές από ό, τι το 2010, όταν σκοτώθηκαν εννέα Τούρκοι από ισραηλινούς κομάντος στο πλοίο που μετέφερε βοήθεια στους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Τζον Κέρι: ‘Προσβλητικά’  τα σχόλια του Ερντογάν

Ουάσιγκτον.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους για τα σχόλια του Τούρκου πρωθυπουργού, ανέφερε για το θέμα η ‘Voice of America’.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι προγραμματίζει  να συμπεριλάβει το θέμα αυτό στις συζητήσεις με τις τουρκικές αρχές, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τουρκία.
Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, ο Κέρι δήλωσε ότι οι δηλώσεις Ερντογάν ήταν ‘ιδιαίτερα προσβλητικές’.

Ισραήλ: Έντονη αντίδραση

Τελ Αβιβ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου επέκρινε τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο Νετανιάχου καταδίκασε έντονα τη δήλωση του Ερντογάν που συγκρίνει το Σιωνισμό με το Φασισμό» αναφέρει δήλωση του γραφείου του ισραηλινού πρωθυπουργού
.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr