Η πρόεδρος της Αργεντινής ζήτησε την υποστήριξη του νέου Πάπα για τα Φώκλαντ



Μάρτιος 18, 2013.

Ρώμη.

Η πρόεδρος της Αργεντινής  Cristina Fernández de Kirchner, παρακάλεσε τον Πάπα Φραγκίσκο να υποστηρίξει την Αργεντινή στη διαμάχη της με τη Μεγάλη Βρετανία για τις Νήσους Φώκλαντ, τις οποίες η Αργεντινή  αποκαλεί Μαλβίνες Νήσους, όπως αναφέρει το Ίντερφαξ.

«Ζήτησα από τον Πάπα Φραγκίσκο να παρέμβει για να επιλυθεί αυτό το ζήτημα, 



προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε σχέση με την ενίσχυση της βρετανικής στρατιωτικής παρουσίας, στο Νότιο Ατλαντικό. Η Αργεντινή δηλώνει ότι ζητάει διάλογο και του ζήτησα να παρέμβει μόνο σε αυτό το διάλογο, ώστε να διεξαχθεί με επιτυχία», δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Ρώμη μετά τη συνάντησή της με τον Ποντίφικα.

Η πρόεδρος της Αργεντινής συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο νωρίτερα σήμερα. Ήταν ο πρώτος πολιτικός που τιμήθηκε με την ακρόαση του νέου ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Η απόφαση της συνάντησης έγινε από τον ίδιο τον Πάπα, παρά το γεγονός ότι ως Αρχιεπίσκοπος στο Μπουένος Άιρες, είχε επικρίνει επανειλημμένα την Kirchner.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr