Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Βρυξέλλες: Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί λύση στη διαφωνία του ονόματος
Μάρτιος 7, 2013.

«Πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε λύση στη διαφωνία του ονόματος με την Ελλάδα προκειμένου να ξεμπλοκάρει η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

» Αν επιθυμείτε να έχετε οποιαδήποτε πρόοδο στην ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση, πρέπει πρώτα να υπάρξει συμβιβασμός με τη Δημοκρατία της Ελλάδας, που αποτελεί βασική προτεραιότητα».

Αυτό ήταν το μήνυμα που έλαβε σήμερα ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κυβέρνησης των Σκοπίων στις Βρυξέλλες, Μουσά Τζαφέρι,  ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων των Σκοπίων, από τις Βρυξέλλες,  ο Τζαφέρι είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον εισηγή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Σκόπια, Richard Hovitt,  ο οποίος τόνισε  τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία πλαίσιο της Οχρίδας για τις εθνικές κοινότητες των Σκοπίων,  επεσήμανε επίσης την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μετά την επίτευξη συμφωνίας κυβέρνησης και αντιπολίτευσης  προς εκτόνωση της πολιτικής κρίσης.

Επίσης τα πρόσφατα  επεισόδια, εθνοτικής έντασης στα Σκόπια , αποτέλεσε αντικείμενο των συνομιλιών Τζαφέρι – Hovitt.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων του Μουσά Τζαφέρι στην έδρα της ΕΕ, σήμερα θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Τζέιμς Σέιν και αύριο έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Βερσμπόου, στη συνέχεια με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Στέφαν Φούλε και τον γενικό γραμματέα της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Πιερ Βίμοντ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr