Σαλί Μπερίσα: Δεν μπορώ να αποκαταστήσω τη θανατική ποινή



Μάρτιος 20, 2013.

Κατά τη συνεδρίαση της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, αναφερόμενος στην πιο πρόσφατη περίπτωση παιδεραστίας του  Ardian Prrenjas, ο οποίος βίασε ένα 10χρονο παιδί και δολοφόνησε ένα 11χρονο, δήλωσε ότι παρά το σοκ του λαού από αυτό το γεγονός, η κυβέρνηση δεν μπορεί να λάβει απόφαση σχετικά με την επιστροφή της θανατικής ποινής.


Όπως εξήγησε, αυτό δεν συνάδει με μία χώρα που είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου η κατάργηση της θανατικής ποινής είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη.

«Η πράξη ενός τέρατος που έχει σκοτώσει ένα παιδί και ετοιμαζόταν να σκοτώσει και έναν άλλο, έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, η οποία ζητά την επιστροφή της θανατικής ποινής. Αλλά, η Αλβανία είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και η κατάργηση της θανατικής ποινής αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξή της σε αυτό το όργανο, γιατί η θανατική ποινή είναι αντίθετη με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», δήλωσε ο Μπερίσα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr