Η Διεθνής Αμνηστία ζητάει από την Ελλάδα να εγγυηθεί την ασφάλεια των προσφύγων



Μάρτιος 21, 2013.

«Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν την ασφάλεια των αιτούντων άσυλο  από χώρες που βρίσκονται σε κρίση και προσπαθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα», γράφει η αλβανική Σέκουλι και συνεχίζει:


Η Οργάνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρεται στην υπόθεση των προσφύγων της Συρίας που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να εισέλθουν στην Ευρώπη από το ελληνικό νησί της Λέσβου.

Η υπόθεση αυτή, λέει η Διεθνής Αμνηστία, υπογραμμίζει τον κίνδυνο που λαμβάνουν οι άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούν να ξεφύγουν τη σύγκρουση στη χώρα τους και να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη.

Η Λέσβος είναι ένα από τα κύρια σημεία για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την Ελλάδα.

Το Δεκέμβριο του περασμένου έτους, 21 άτομα, κυρίως από το Αφγανιστάν, πνίγηκαν στα ανοικτά των ακτών του νησιού, μετά την ανατροπή της βάρκας τους.
Η Αμνηστία ζητά από το ελληνικό κράτος να προσφέρει προστασία στους πρόσφυγες και όχι να τους εγκαταλείπει.

Η Οργάνωση, επίσης, ζητά από τις ελληνικές αρχές να λάβουν επείγοντα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών της υποδοχής των ατόμων που φθάνουν στις ακτές της χώρας και να θέσει τέλος στην κράτηση των αιτούντων άσυλο.

Η Διεθνής Αμνηστία, προσθέτει ακόμη, ότι οι Σύριοι που φεύγουν από τη χώρα τους  λόγω της σύγκρουσης και δεν έχουν να ανάλογα έγγραφα να μην απαγορεύεται η είσοδός τους και να μην γίνονται απελάσεις, αλλά οι αρχές να τους προστατεύσουν και να τους στεγάσουν, γράφει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr