‘Χαμάς’: Καλύτερα να εκδράμουν οι Παλαιστίνιοι στη Μέκκα παρά στη Δύση



Μάρτιος 30, 2013.

Γάζα.

 Η Διοίκηση  του Κινήματος ‘Χαμάς’ στη Γάζα προσπαθεί να πείσει τους γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά τους σε στρατόπεδα τα οποία έχουν οργανωθεί από τον ΟΗΕ στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, αλλά, να προτιμούν προσφυγικούς καταυλισμούς σε αραβικές χώρες, αναφέρει το ρωσικό Νόβοστι, επισημαίνοντας ότι η ‘Χαμάς’ θεωρεί πιο πατριωτικό την επίσκεψη  των μαθητών σε προσφυγικούς τους καταυλισμούς στις αραβικές χώρες.


«Η παραμονή των εφήβων στις Δυτικές χώρες, όπως είναι οι ΗΠΑ, τους καταντά παθητικούς με την πάροδο του χρόνου. Έτσι δεν  θα είναι σε θέση να απολαύσουν  τις γιορτές και τις επετείους της πατρίδας τους με αποτέλεσμα να αποξενωθούν  από την πατρίδα και τις κοινωνικές αξίες», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ‘Χαμάς’ σε βιντεοταινία που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Η ‘Χαμάς’ προσφέρει ως εναλλακτική λύση των ταξιδιών προς την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που διοργανώνονται από τα Ηνωμένα Έθνη, να γίνονται εκδρομές σε προσφυγικούς καταυλισμούς στις αραβικές χώρες ή να πάνε για προσκύνημα στην ιερή πόλη των μουσουλμάνων τη Μέκκα, σημειώνει  το RIA Novosti.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr