Ερντογάν: Η αναφορά μου για το Σιωνισμό αναφέρεται στην πολιτική του Ισραήλ



«Θα συνεχίσω στις ίδιες αναφορές μέχρι να αναγνωρισθεί ως κράτος η Παλαιστίνη»

Μάρτιος 20, 2013.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η αναφορά του για το Σιωνισμό δεν πρέπει να παρερμηνευθεί από κανέναν και διευκρίνισε ότι τα σχόλια του κατευθύνθηκαν στην ισραηλινή πολιτική στη Γάζα.


Σε συνέντευξή του στην δανική εφημερίδα Politiken ο Ερντογάν είπε ότι οι παρατηρήσεις του ενάντια στο Σιωνισμό είχαν την πρόθεση να επικρίνουν τις πολιτικές του Ισραήλ να επεκταθεί στα κατεχόμενα εδάφη.

«Ξέρω ότι οι παρατηρήσεις μου δημιούργησαν αντιπαραθέσεις, αλλά κανείς δεν πρέπει να παρερμηνεύει τις δηλώσεις μου.  Ο καθένας γνωρίζει ότι  η κριτική μου απευθύνεται σε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα και ιδιαίτερα στις πολικές του Ισραήλ στη Γάζα», είπε ο Ερντογάν, απαντώντας πρώτη φορά ο ίδιος στις επικρίσεις που δέχθηκε από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να κάνει τέτοιες παρατηρήσεις έως ότου το Ισραήλ αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr