«Η Ελλάδα αναστέλλει τις αλβανικές λεωφορειακές γραμμές- σε διαμαρτυρία κατεβαίνουν οι Αλβανοί οδηγοί»



Μάρτιος 4, 2013.

Οι Αλβανοί μεταφορείς διοργάνωσαν διαμαρτυρία σήμερα το πρωί στην πλατεία «Μητέρα Τερέζα» των Τιράνων, ως αντίδραση στην απόφαση του ελληνικού Υπουργείου Μεταφορών , το οποίο αποφάσισε να αναστείλει από σήμερα 22 λεωφορειακές γραμμές που κάνουν καθημερινά δρομολόγια από την Αλβανία προς την Ελλάδα και αντίστροφα.


Ο πρόεδρος της Ένωσης Μεταφορέων, Αλί Ντουρμίσι, θεωρεί ότι η απόφαση της ελληνικής πλευράς είναι αυθαίρετη  και έχει σκοπό να οδηγήσει σε πτώχευση της αλβανικές εταιρείες και συγχρόνως θα διπλασιάσει ή θα τριπλασιάσει το ταξιδιωτικό κόστος των Αλβανών μεταναστών, που θα αναγκάζονται να ταξιδεύουν με αλλαγές δύο ή τριών λεωφορείων.

Η απόφαση ψηφίστηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2013, το ελληνικό Υπουργείο Μεταφορών έχει επικυρώσει ένα  ψήφισμα επί των οδικών μεταφορών, στο οποίο ενυπάρχουν πρόσθετοι κανόνες για τις τρίτες χώρες της Ευρώπης.

Η καθιέρωση του νέου καθεστώτος με την Αλβανία, είχε παραταθεί  μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους,  ενώ στις δύο πρώτες ημέρες του μήνα Μάρτη, η ισχύς λειτουργίας  του, αμφισβητείται καθώς ο Αλί Ντουρμίσι  ζητά άμεσα μέτρα από το Υπουργείο Μεταφορών της Αλβανίας, προς την ελληνική πλευρά, και απειλεί  με προειδοποιητικό κλείσιμο των συνόρων στα δύο συνοριακά σημεία Αλβανίας-Ελλάδας.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr