‘Αυτοδιάθεση’ : «Η αλβανική εθνική ένωση, η μόνη ρεαλιστική λύση»



Μάρτιος 5, 2013.

Πρίστινα.

Ο ηγέτης του κινήματος της Αυτοδιάθεσης – Vetëvendosje του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, δήλωσε ότι η μόνη ρεαλιστική λύση για την επίλυση του αλβανικού ζητήματος στα Βαλκάνια είναι η εθνική ένωση.


«Τώρα όταν κάνουμε παζάρια με τη Σερβία με διχοτομημένη τη Μιτρόβιτσα, τώρα που αποσύρθηκε το αλβανικό μνημείο από το Πρέσεβο και τώρα που γίνονται επιθέσεις σε Αλβανούς στα Σκόπια, τώρα βλέπουμε ως ρεαλιστική λύση την πρόταση του Αντέμ Γιασάρι (του UCK) για  εθνική ένωση των Αλβανών», είπε ο Κούρτι.

Ο ηγέτης της Αυτοδιάθεσης κατέβαλε φόρο τιμής σήμερα στους μάρτυρες στο νεκροταφείο του Πρεκάζ και επισκέφθηκε την οικογένεια του διοικητή του UCK, Adem Jashari. Δήλωσε ότι η οικογένεια Γιασάρι πάλεψε για την ελευθερία και έδωσε αποφασιστική ώθηση για την απελευθέρωση μέσα από τον UCK.

“Σήμερα δεν μπορούμε να φαντασθούμε τον UCK χωρίς τον Αντέμ Γιασάρι και τον Αντέμ Γιασάρι χωρίς τον UCK. Τα εθνικά επιτεύγματα του λαού μας προέρχονται από τους ήρωες και τους μάρτυρες καθώς και οι εθνικές ταπεινώσεις προέρχονται από τους κυβερνήτες και τους πολιτικούς», δήλωσε ο Κούρτι.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr