Έλληνας ΥΠΕΞ: Είμαστε συγκρατημένοι έναντι της πολιτικής κρίσης και των εκλογών στα Σκόπια



Μάρτιος 11, 2013.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με τις προσδοκίες του νέου γύρου διαπραγματεύσεων με το μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, για το ζήτημα της ονομασίας της FYROM.


«Η πολιτική κρίση και οι εκλογές στα Σκόπια, μας αναγκάζουν να είμαστε συγκρατημένοι. Η κρίση έχει επιβεβαιώσει αυτό το οποίο είχα αναφέρει σε έκθεση τον περασμένο Οκτώβριο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή: είναι επικίνδυνο να κρύψουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί», τόνισε ο Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη ελληνική εφημερίδα.

«Οι περισσότεροι από τους εταίρους μας, αναγνωρίζουν την εποικοδομητική στάση μας. Επίσης προβάλλεται στην ομόφωνη απόφαση από την ΕΕ το Δεκέμβριο για επίλυση του ζητήματος του ονόματος  πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Αβραμόπουλος.

Η συνέντευξη του Αβραμόπουλου στην ελληνική εφημερίδα ‘Καθημερινή’, έρχεται λίγες ημέρες μετά το δημοσίευμα  για ανασυγκρότηση της ελληνικής κυβέρνησης, στο οποίο δημοσίευμα αποκαλύπτεται ότι σύμφωνα με σενάρια, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος είναι πιθανόν να αναλάβει ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

 Το  ίδιο Σαββατοκύριακο, όμως,  φιλοκυβερνητική εφημερίδα – σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα του  Ίνπρες- έγραψε για ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου– ταυτόχρονα με το δημοσίευμα του Αβραμόπουλου- αλλά ο Σαμαράς αυτή τη φορά, είπε  ότι ορισμένα στελέχη θα διατηρήσουν τις θέσεις τους, συμπεριλαμβανομένων του υπουργού Στουρνάρα και του ΥΠΕΞ Αβραμόπουλου.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr