Ο Μαρινόπουλος αγόρασε αλβανικό δίκτυο σούπερ μάρκετ



Μάρτιος 27, 2013.

 Ένας από τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα, ο 'Marinopoulos Group', ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αγοράσει το δίκτυο σούπερ μάρκετ της Αλβανίας, Euromax, που ανήκε στην «Balfin group», γράφει το εικονιζόμενο αλβανικό δημοσίευμα.


«Η συμφωνία αυτή ενισχύει την πλήρη παρουσία του Ομίλου Μαρινόπουλος Α.Ε. στην Αλβανία και εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του, να ενταχθεί στην αγορά των Βαλκανίων», δήλωσε ο επιχειρηματίας Μαρινόπουλος.

Η Euromax κατέχει 23 σούπερ μάρκετ, από τα οποία τα 17 λειτουργούν στα Τίρανα.
Ο Μαρινόπουλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει ως στόχο να καλύψει ένα συνολικό κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων αυτών στην Αλβανία, περίπου  40 εκατομμυρίων ευρώ το 2013.

Η ομάδα έχει ήδη, 17 σούπερ μάρκετ στα Τίρανα, 2 στο Δυρράχιο, 2 στο Φίερ, ένα στον Αυλώνα, ένα στο Ελμπασάν και μία Υπεραγορά.

Στα Βαλκάνια ο Μαρινόπουλος λειτουργεί  860 καταστήματα, εκ των οποίων τα 800 είναι στα Ελλάδα, 16 στην Κύπρο, 24 στην Αλβανία, 17 στη Βουλγαρία και ένα στα Σκόπια, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr