Σλάβοι Αλβανίας: Θα μποϊκοτάρουμε τις εκλογές αν δεν επιστρέψουν τα σλαβικά τοπωνύμια



Μάρτιος 14, 2013.

«Εάν το αλβανικό Κοινοβούλιο δεν περάσει το νόμο για την αποκατάσταση των αυθεντικών σλαβικών ονομασιών στις περιοχές της Μάλα Πρέσπα, η σλαβική μειονότητα της Αλβανίας θα μποϊκοτάρει τις βουλευτικές εκλογές που έχουν προγραμματισθεί για τις 23 Ιουνίου».


Τα παραπάνω δήλωσε  στην τηλεόραση Top Channel των Τιράνων, ο ηγέτης του μειονοτικού κόμματος  της «Συμμαχίας» και δήμαρχος του Πούστες- Pustec, Έντμοντ Τεμέλκο.

Ο ίδιος επιμένει ότι ο δήμος ονομάζεται ‘Πούστες’- «Пустец» και όχι Λιγκένας – Liqenas, που καθιερώθηκε από το κομμουνιστικό καθεστώς της Αλβανίας το 1973.
Στη συνέντευξή στην τηλεόραση, τόνισε ότι όλος ο σλαβικός πληθυσμός της περιοχής της Μάλα Πρέσπα χρησιμοποιεί τα σλαβικά τοπωνύμια και όχι αυτά που καθιερώθηκαν πριν από σαράντα χρόνια.

Η πρόταση για την αλλαγή των τοπωνυμιών της περιοχής κατατέθηκε από  το βουλευτή του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, Έντμοντ Σπάχο, αλλά στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Κοινοβουλίου ψηφίστηκε μόνο από τα μέλη του κόμματος του, ενώ οι Σοσιαλιστές βουλευτές ψήφισαν εναντίον της αλλαγής αυτής.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr