Αλμπίν Κούρτι: Η Σερβία θέλει να δημιουργήσει σερβικό κράτος στο Κοσσυφοπέδιο



Μάρτιος 15, 2013.

«Η Σερβία πρέπει να αλλάξει το σύνταγμά της και να αποδεχθεί την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, στη συνέχεια να αφαιρέσει αμέσως τις παράλληλες δομές, να ζητήσει συγνώμη και να συλλάβει τους εγκληματίες πολέμου και να τους παραδώσει στα δικαστικά όργανα του Κοσόβου καθώς και να τεθούν θέματα αμοιβής για αποζημίωση προς το κράτος του Κοσσυφοπεδίου. 


Αυτές είναι οι προϋποθέσεις που έπρεπε  να υποβληθούν στην Σερβία πριν την έναρξη των συνομιλιών στις Βρυξέλλες», σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα του Κοσόβου αναφερόμενο σε προτάσεις που διατύπωσε ο αρχηγός του κινήματος της ‘Αυτοδιάθεσης’ σε συζήτηση που διεξήχθη σήμερα Παρασκευή στην Πρίστινα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ηγέτες Ατιφέτε Γιαχάγκα και Χασίμ Θάτσι ανταγωνίζονται ποιος θα πάει νωρίτερα στις Βρυξέλλες για να συναντήσουν τους Νίκολιτς , Ντάτσιτς, που και οι δύο είναι εγκληματίες σαν τον Μιλόσεβιτς και τον Σέσελι, αντί να προετοιμάσουν τους φακέλους εις βάρος τους και τους υποβάλλουν στην Ουάσιγκτον, Βρυξέλλες, Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο κλπ, γράφει το δημοσίευμα.

Ο Κούρτι δεν δίστασε να επιτεθεί και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι ενισχύει τη Σερβία σε βάρος του Κοσσυφοπεδίου.

«Η ΕΕ προσπαθεί να αποτρέψει τη Σερβία από τη Ρωσία, κάτι το οποίο θέλουν και οι άνθρωποι εδώ, αλλά όχι εις βάρος των αλβανικών εδαφών.  


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr