Αλβανικό Κόμμα ζητά δημοψήφισμα για επιστροφή της θανατικής ποινής



«Αδύναμα τα  κρατικά εργαλεία πάταξης του εγκλήματος»

Μάρτιος 19, 2013.

Τίρανα.

Ο πρόεδρος του Κόμματος του Κινήματος της Νομιμότητας – [Partia Lëvizja e Legalitetit], Εκρέμ Σπαχία αναφερόμενος στις πρόσφατες εγκληματικές ενέργειες που είχαν ως αποτέλεσμα τις δολοφονίες παιδιών, γυναικών, κρατικών αξιωματούχων και άλλων αθώων θυμάτων, απαίτησε την επιστροφή της θανατικής ποινής στην Αλβανία.


Σε δελτίο τύπου που απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης ο επικεφαλής του κόμματος αυτού τονίζει ότι «τα εγκλήματα αυτά δεν μπορούν να ελαχιστοποιηθούν με τα εργαλεία τα οποία διαθέτει σήμερα η πολιτεία και η κοινωνία».

«Γνωρίζουμε ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής παρεμποδίζεται από τις διεθνείς δεσμεύσεις που τις οποίες η Αλβανία έχει αποδεχθεί. Αλλά την ίδια στιγμή, είμαστε πεπεισμένοι ότι πρόκειται για ένα θέμα τόσο σημαντικό και επίκαιρο και πιστεύουμε ότι οι Αλβανοί πολιτικοί πρέπει να ζητήσουν από το λαό να το λύσει με ένα δημοψήφισμα. Το Κόμμα του Κινήματος της Νομιμότητας θέλει να γίνει η φωνή των Αλβανών που επιδιώκουν την επιστροφή της θανατικής ποινής», καταλήγει η ανακοίνωση.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr