Μη επανδρωμένα αεροσκάφη- το μέλλον της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας



Μάρτιος 7, 2013.

Ανταποκριτής των «Times of Israel» επισκέφθηκε την παραγωγή και συναρμολόγηση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της εταιρείας ‘Israel Aerospace Industries’.

Εκτός από την ‘Israel Aerospace Industries’ για την παραγωγή των  «μη επανδρωμένων αεροσκαφών» ασχολείται και η εταιρεία Elbit Systems.


Το Ισραήλ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια χώρα, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην παραγωγή των Drones και κατετάγη στην πρώτη θέση στις εξαγωγές των εν λόγω αεροσκαφών.

Επισήμως, τα πρώτα μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την εταιρεία ‘Israel Aerospace Industries’ έχουν κατασκευασθεί το 1974. Η παραγωγή των Drones απασχολεί πάνω από 1000 εργαζόμενους και από τις πωλήσεις τους υπάρχουν έσοδα 400 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Τα αεροσκάφη αυτά εξάγονται σε 49 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ. Τα Drones χρησιμοποιούνται ως όχημα μάχης στον πόλεμο του Αφγανιστάν.

Ένα στα πέντε UAV που κατασκευάσει η ισραηλινή εταιρεία παραμένει στο Ισραήλ.
Πρόσφατα τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα έχουν τεθεί σε λειτουργία για τις ανάγκες των χερσαίων ισραηλινών δυνάμεων.

Υπάρχουν και τα «mini-drones», που ονομάζονται «Ghost» και μπορούν να μπουν σε δύο σακίδια, συναρμολογούνται εύκολα και μπορούν να τεθούν σε περιπολία ή να χρησιμοποιηθούν σε οδομαχίες.

Ο εκπρόσωπος του στρατού, Eitan Buchman, θα δηλώσει: «με αυτά τα Drones μπορεί κανείς να δει τι υπάρχει στην επόμενη γωνία του δρόμου ή στην άλλη πλευρά του λόφου. Με την τεχνική αυτή δίνεται η δυνατότητα καταπολέμησης των ανταρτών και προετοιμάζει πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις για  τους αντιπάλους».

Ο Buchman θα τονίσει, ακόμη, ότι τα Drones αυτά, βοηθούν στον εντοπισμό των πολιτών που ζουν κοντά σε πιθανούς στόχους με στόχο να μειωθεί ο αριθμός των θυμάτων αμάχων.
Τώρα η ‘Israel Aerospace Industries’ εργάζεται για τη δημιουργία μίας νέας γενιάς Drones με αθόρυβους κινητήρες Stealth. Αναπτύσσεται ακόμη ένας τύπος “macro- Drones” που κινεί τα φτερά σαν την πεταλούδα. Ο νέος τύπος αυτός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση του λαού σε γήπεδα (χούλιγκαν).

Ο Zvi Carlon, διευθυντής marketing  της ‘Israel Aerospace Industries’ θα δηλώσει:

 «Σήμερα  από ότι βλέπουμε η τεχνολογία λειτουργεί πολύ καλύτερα και γρηγορότερα από τις πέντε αισθήσεις μας. Μας δίνεται η δυνατότητα αποφυγής ανθρώπινων λαθών στο πεδίο της μάχης και η όποια διαδικασία γίνεται πολύ πιο απλή».

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr