«Η Ελλάδα κλείνει τα στρατόπεδα DHKP-C»



Μάρτιος 9, 2013.

Μετά τις επισκέψεις του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η Αθήνα έκλεισε το στρατόπεδο της αριστερής ομάδας DHKP-C.


Η προειδοποίηση που είχε απευθυνθεί από τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά τη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη, στις 4 Μαρτίου  έχει παραγάγει αποτελέσματα.

Η ελληνική κυβέρνηση έκλεισε τα στρατόπεδα των αριστερών ομάδων  του DHPK-Cστο Λαύριο και στο Δήλεσι,  οι οποίες είχαν ασκήσει αυξημένες δραστηριότητες  κατά την τελευταία περίοδο αλλά υπέστησαν σημαντικό πλήγμα από διαδοχικές επιχειρήσεις των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.

Η οργάνωση DHKP-C έχει μετακινηθεί από το Λαύριο σε ένα κτήριο πέντε ορόφων στη Θεσσαλονίκη. Αναφέρθηκε ότι εκτός από το στρατόπεδο του Λαυρίου, επίσης και το στρατόπεδο της οργάνωσης στο Δήλεσι έχει κλείσει.

Έχει εξακριβωθεί ότι για πολλές βομβιστές αυτοκτονίας και δολοφόνοι μπάτσων είχαν εκπαιδευθεί στα στρατόπεδα του Λαυρίου, όπως είναι ο τελευταίος βομβιστής αυτοκτονίας Σανλί Ετσεβίτ που επιτέθηκε στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Άγκυρα-Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη συνεχιζόμενη εσωτερική αναταραχή, το DHKP-C έκλεισε τα στρατόπεδα του στη Συρία, τα οποία είχαν παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια αύξηση δραστηριότητα.

Λέγεται, ότι η οργάνωση έχει κλείσει τα στρατόπεδα στη Δαμασκό και στα Λαττάκεια που διοικούνταν από το διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr