Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Κοσσυφοπέδιο: 20 χρόνια φυλακή για εμπορία οργάνωνΑπρίλιος 29, 2013.

Πρίστινα.

Μία μικτή επιτροπή που αποτελούνταν από δύο δικαστές της EULEX και έναν από τοπικό Δικαστήριο, καταδίκασαν σε είκοσι χρόνια συνολικά, τον ιδιοκτήτη της κλινικής ‘Medicus’ και τέσσερις ακόμη, με την κατηγορία της εμπορίας οργάνων, τα οποία αφαιρούνταν στην κλινική αυτή, που βρίσκεται κοντά στην Πρίστινα.


Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της EULEX, Jonathan Ratel, η απόφαση είναι λογική αν και δεν τον ικανοποίησε.

Ο Εισαγγελέας είπε ότι τουλάχιστον 24 θύματα υπέστησαν αφαίρεση οργάνων στην κλινική ‘Medicus’, η οποία πρόκειται να κλείσει.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Jonathan Ratel, στην Πρίστινα, είπε ότι οι καταδικασθέντες κατηγορούνται για εγκληματική συνωμοσία, στρατολόγηση, μεταφορά και υπόθαλψη των ευάλωτων ανθρώπων από φτωχές χώρες  και χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις και πολέμους.

«Η πρόσληψη αυτών των ανθρώπων ήταν να καταστούν θύματα –δότες,  ώστε τα όργανά τους να μεταμοσχευθούν σε άλλους. Η διακίνηση αυτή έγινε με ψεύτικες υποσχέσεις, ότι θα τους κατέβαλαν μετρητά για τα όργανά τους, πράγμα το οποίο δεν έγινε ποτέ. Αυτοί οι άνθρωποι μετά την αφαίρεση των οργάνων τους έχουν ανάγκη συνεχούς ιατρικής περίθαλψης», είπε ο Ratel- σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο Tanjug

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr