Канал 5 ТВ: «Νέες καταγγελίες της Αθήνας για τα Σκόπια»



Νοτιοσλάβοι: ‘Μιλάνε για αδιάλλακτη ρητορική της χώρας μας’

Σκόπια.

Ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης  μίλησε για «αδιάλλακτη εθνικιστική ρητορική των Σκοπίων».

Έγινε νέα καταγγελία από την Αθήνα για τα Σκόπια, για αδιαλλαξία και εθνικιστική ρητορική. 


Αυτή τη φορά έγινε από το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας, ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Βοσνία, στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας.

Ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης,  αναφέρθηκε στο ζήτημα της ονομασίας και ότι η ελληνική άποψη είναι:  η λύση να επέλθει μέσω της διαδικασίας των Ηνωμένων Εθνών, που αποτελεί το μόνο πλαίσιο για την εξεύρεση της λύσης και τόνισε την αδιάλλακτη εθνικιστική ρητορική των Σκοπίων.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Βοσνίας και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων καθώς και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος άκουσαν τα σχέδια της Ελλάδας για την περιοχή καθώς και την ευρωπαϊκή προοπτική τους.

«Θέλουμε όλες οι χώρες που πληρούν  τα κριτήρια και την αποδεκτή πρακτική από την άποψη των σχέσεων καλής γειτονίας,  ώστε να ενταχθούν στην ευρωπαϊκή οικογένεια», είπε ο κ. Μεϊμαράκης στο Ζλάτκο Λαγκουμντζία.

«Το επόμενο έτος η Ελλάδα θα αναλάβει εκ νέου την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ελπίζουμε να είναι μέρος των σχεδίων σας στο θέμα αυτό  και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι εμείς, οι χώρες, δηλαδή,  της περιοχής,  που βρισκόμαστε στο στάδιο της αναμονής και είμαστε πολύ πρόθυμοι να συμμετάσχουμε, να τύχουμε της θετικής σας θέσης.  Η Ελλάδα είναι μία από τις κορυφαίες χώρες της ΕΕ, η οποία επιθυμεί  να μας βοηθήσει. Δεν μπορεί η Ευρώπη να θεωρηθεί ολοκληρωμένη, χωρίς τις χώρες της περιοχής μας», δήλωσε ο Λαγκουμντζία, υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

« Η πρόσφατη περίπτωση συμφωνίας κατά το  διάλογο Πρίστινας – Βελιγραδίου, είναι ένα παράδειγμα για την ύπαρξη πολιτικής βούλησης και αποφασιστικότητας για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων. Και αυτή είναι υπέρ των λαών,  που μας δίνει μεγαλύτερη αισιοδοξία ότι μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες χώρες,  την ίδια πορεία για την ένταξή τους στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια», είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.

Οι δύο υπουργοί μετά τη χθεσινή συνάντησή τους στην Αθήνα, υπέγραψαν συμφωνία για αμοιβαία συνεργασία, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr