Η παιδοφιλία Επισκόπων στη Σερβία



Απρίλιος 18, 2013.

Βελιγράδι.

Παιδοφιλία, έλλειψη μετριοφροσύνης και πολεμική προπαγάνδα είναι μερικές από τις αμαρτίες των μητροπολιτών Βασιλείου-της επαρχίας Ζμπόρνι- Τούζλαν-, του Παχώμιου -της Βράνσκι- και του Φιλάρετου- της Μιλέσεβα, για τις οποίες καμία



 ενέργεια δεν έγινε από την Εκκλησία αλλά ούτε και από τις δικαστικές αρχές, αφού ακόμη δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις, γράφει η σερβική εφημερίδα Blic.

«Η εκκλησία πρέπει να αποφανθεί, διότι με την απόκρυψη αυτών των περιπτώσεων, προκαλείται ζημία στη φήμη της», δήλωσε ο Μίλαν Άντονιτς, διευθυντής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει μέχρι στιγμής συζητήσει για τις περιπτώσεις παιδοφιλίας των αναφερόμενων Μητροπολιτών.

Τα μέσα ενημέρωσης έχουν αναφερθεί επανειλημμένα για τις περιπτώσεις των τριών επισκόπων. Η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έχει δει πρόσφατα το βίντεο το οποίο δείχνει έναν επίσκοπο να έχει σεξουαλικές σχέσεις με τέσσερα αγόρια.

Το 1999, ένας νέος θεολόγος αυτοκτόνησε λόγω της σχέσης που είχε με τον Μητροπολίτη. Η κατοικία τους ήταν συγκρίσιμη με εκείνη των Βερσαλλιών. Ο επίσκοπος Παχώμιος είχε μια υπόθεση σεξουαλική κακοποίησης σε τέσσερα νέα αγόρια από το 1999 έως το 2002.

Οι δύο από τις περιπτώσεις αυτές απορρίφθηκαν λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Ο εισαγγελέας  στη Βράνιε κατηγόρησε τον μητροπολίτη Παχώμιο και τον πρώην αποθηκάριο της Εκκλησίας. 

Ο Επίσκοπος Φιλάρετος πήγαινε από το 1991 για σκοποβολή στην Κροατία. 

Το 2007 ξεκίνησε μια απεργία πείνας λόγω της απαγόρευσης εισόδου στο Μαυροβούνιο, ένα γεγονός που για τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρήθηκε αντικανονική πράξη εκ μέρους του.
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr