Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για την απελευθέρωση των Μητροπολιτών της Συρίας



«Διεθνείς εκκλήσεις για την απελευθέρωσή τους- ζητήθηκε μεσολάβηση του Πούτιν»

Απρίλιος 24, 2013.

Παρά τα δημοσιεύματα χθες σε κυπριακά και τουρκικά μέσα ενημέρωσης παραμένουν συγκεχυμένες οι πληροφορίες για την τύχη των δύο απαχθέντων Μητροπολιτών της Συρίας.

Τι γράφει το συριακό πρακτορείο σήμερα

Ο αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος (Atallah) Hana,  ζήτησε να ασκηθεί κάθε δυνατή 


προσπάθεια, το συντομότερο δυνατόν, ώστε να απελευθερωθεί  ο Ελληνο-Ορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου και Αλεξανδρέττας, Παύλος και Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ, σημειώνει το συριακό πρακτορείο (24 Απριλίου).

Ο Hana εκθείασε την ανθρωπιστική δράση των δύο επισκόπων και τον πρωτοποριακό τους ρόλο, στην προσέγγιση και τον διάλογο μεταξύ των θρησκειών, εργαζόμενοι για την εδραίωση της χριστιανικής και της ισλαμικής εθνικής ενότητας.
Κάλεσε για έκκληση με προσευχές σε όλες τις εκκλησίες στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ υπέρ της απελευθέρωσης των δύο Επισκόπων.

Την Τρίτη, ο Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής, Πατριάρχης Καρδινάλιος Mar Bechara Boutros Rai, κατήγγειλε ως έγκλημα την απαγωγή των δύο επισκόπων στο Χαλέπι και όλες τις μορφές βίας που εξελίχθηκαν εκεί, με δολοφονίες, την απαγωγή και την τρομοκρατία στη Συρία.

Προσευχήθηκε στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στο Μουένος Άιρες για την απελευθέρωση των απαχθέντων Επισκόπων.

Στο ίδιο πλαίσιο ο Πατριάρχης Κύριλλος της Μόσχας και Πάσης Ρωσίας, κάλεσε το Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, να παρέμβει για την απελευθέρωση του Έλληνας Ορθόδοξου Μητροπολίτη Παύλου και του συριο-ορθόδοξου Επισκόπου Γιοχάνα Ιμπραχίμ που απήχθησαν από ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες στο χωριό Ντα’ ελ, της επαρχίας Χαλεπίου, την περασμένη Δευτέρα.

Σε επιστολή του που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του  ο Πατριάρχης Κύριλλος, καλεί το Ρώσο Πρόεδρο να λάβει μέτρα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ρωσικού κράτους να επιταχύνει την απελευθέρωση των δύο επισκόπων της Συρίας, αναφέρει το Sana.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr