Σκόπια: «Αγαπημένα λόγια του Αβραμόπουλου- ‘εξτρεμισμός’, ‘λαϊκισμός’, ‘εθνικισμός’»



Απρίλιος 5, 2013.

Σκόπια. Република.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνεχίζει με τις κατηγορίες για τα Δυτικά Βαλκάνια τα οποία καθοδηγούνται σε εθνικιστική πολιτική.


Ο Έλληνας υπουργός, πρόσφατα, συναντήθηκε με αρκετούς συναδέλφους από τις ευρωπαϊκές χώρες, και σε κάθε δήλωσή του έλεγε ότι στη συνάντηση συζητήθηκε η ευρωατλαντική ενσωμάτωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, όπου σε όλους τους συνομιλητές του παραπονέθηκε για «εθνικισμό, λαϊκισμό και εξτρεμισμό»  που υπάρχουν στις χώρες της περιοχής.

«Η ευρωπαϊκή προοπτική είναι ένας δοκιμασμένος καταλύτης για τη μεταρρύθμιση. Και αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα και η Ρουμανία, έχουν κοινό συμφέρον στην ισχυρή ευρωπαϊκή προοπτική όλων των γειτόνων μας, της νότιας Ευρώπης. Αυτό σημαίνει, ότι όλοι στην περιοχή θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις ευρωπαϊκές αρχές των σχέσεων καλής γειτονίας και να εργασθούν για την επίλυση των εκκρεμών διαφορών. Σημαίνει, επίσης, ότι θα πρέπει να γίνει απολύτως σαφές προς τις αρχές της περιοχής ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία θέση για τον εξτρεμισμό, τον εθνικισμό, το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Αυτά είναι αδιανόητα σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια σήμερα», δήλωσε ο Αβραμόπουλος στη χθεσινή συνάντησή του με τον Υπουργό της Ρουμανίας Τίτους Κορλατεάν.

Το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων αναφέρει ότι τα ίδια περίπου είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας, Frans Timmermans, στις αρχές της εβδομάδας, λέγοντας ότι ο εθνικισμός είναι μια απειλή. 

 Τα ίδια, είπε, με τον Σουηδό υπουργό Εξωτερικών Καρλ Μπίλντ που είπε ότι ο συνδυασμός του λαϊκισμού και του εθνικισμού είναι ο χειρότερος.

"Πάντοτε, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στις δηλώσεις του δεν ξεχνά να δώσει και διάλεξη σχετικά με τις διαφορές μεταξύ πατριωτισμού και εθνικισμού, τονίζοντας ότι ο εθνικισμός είναι το μίσος κατά των άλλων χωρών, ενώ ο πατριωτισμός είναι η αγάπη για την πατρίδα", σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr